Prijava    
   Forum xObelisk.net
   Paranormalni forum
    Registracija ČPP  •  Pretražnik    
Sada je: 08.09.2010, 9:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Pravila foruma

Pročitaj: Općenita pravila i preporuke za korištenje Foruma

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: STVORENJE
PostPostano: 25.09.2009, 12:36 

Prijavi post Citiraj (i odgovori)
jučer tako ja i kolega razgovarao uz pivicu o poslu..i tako on spomene da je malo kopo po netu i našo članak o nekoj ribi koju su otkrili kod obale Brazila i da izgleda jako ružno....i tako ja ujutro isto prekopam malo po netu i ostanem malo u šoku...ne zbog te ribe nego zbog silnih priča o stvorenjima....internet je pun priča o novim bićima na zemlji....i to sve izgledaju ko da nisu sa naše planete...nisam mogo da ne spomene seriju koja se vrti na rtl...sad dali smo mi toliko razvili tehnologiju pa otkivamo stvorenja koja prije nismo mogli vidjet ili ta stvorenja nisu tu niti bila tu do sad....

Profil Pošalji e-mail  
 Naslov: Re: STVORENJE
PostPostano: 26.09.2009, 10:05 
Site Admin

Ne znam jel misliš na Franken ribu? Sjećam se da je na telki bio horor film na temu te ribe. Ta riba može bočne peraje koristiti kao "noge" pa može hodati po kopnu. Nije oku ugodna i ima zube i naraste dosta velika.

Čak je osvanuo članak na internetu da je ribar u Velikoj Britaniji pronašao jednu takvu ribu mrtvu. Jako čudno što se riba tamo našla jer do nije nenjo prirodno stanište. Ugl zaključak članka bio je da je neki bogatun najverojatnije odlučio više ne imati tu ružnu ribu u svom akvariju te je pustio u rijeku. Ona, naravno nije dugo preživjela jer joj to nije prirodno stanište kako je iz tropskih riječnih voda...

Evo još nekih primjera:

Fanfin Seadevil
slika

Viper fish (Mesopelagic - pronađena na dubini 80-1600 metara)
slika

Otkrivena nova vrsta dupina
slika

Ne da mi se prevodit pa evo vijesti na engl (ako imaš volje, prevedi i postaj dolje):

Australian scientists have discovered a previously unknown dolphin swimming in their nation’s southern waters.

Until now it had been thought the world had just two species of bottlenose dolphins. The common bottlenose, generally at home in offshore waters, and the more coastal Indo-Pacific species, are both found near Australia.

However, Macquarie and Monash university researchers, collecting genetic samples from what they thought were coastal dolphins, made an unexpected find. After DNA testing about 200 mammals off Victoria, South Australia and Tasmania for a population study, the scientists realised they were not coastal bottlenose dolphins at all.

“They look alike but they are genetically quite different,” Luciana Möller (above), of Macquarie University, said yesterday. “We were surprised.” The biologist received her PhD in Environmental Studies in 2001. She has been working in the field of cetacean behavioural ecology and mate selection for years, specifically, in Australia, 1997-2005; in the United States, 1995; in Brazil, 1990-1995; and Antarctic, 1994.

Such finds, said Dr. Möller, were “pretty rare”.

“Large mammals are not discovered very often. It shows we still have a lot to learn about how many marine species are out there. In the current biodiversity crises, when we are losing so many animal species, it is very exciting to find out about these unique Australian dolphins,” she said.

Möller suspected that the new species, and the previously known coastal bottlenose dolphins, probably separated “quite recently … in the past few million years”.

The DNA tests suggested the new species was probably more closely related to the Fraser’s dolphin, from the deep waters of the Pacific.

Möller said she believed the limited range of the new species meant it deserved special protection.

“Due to their coastal habitat, these dolphins are also more likely to face threats such as pollution, overfishing and entanglement in nets,” Möller noted.

Details of the discovery have been published in Molecular Phylogenetics And Evolution.

Reference:
Möller LM, Bilgmann K, Charlton-Robb K, Beheregaray LB (2008) Multi-gene evidence for a new species of bottlenose dolphin in southern Australia. Molecular Phylogenetics and Evolution. In press.

Profil Pošalji e-mail  
PostPostano: 28.09.2009, 6:03 

ok..kužim da te neke vrste riba su i prije postojale...ali nemoguče da su se svih tih godina skrivale...kužim da je more veliko i duboko..ali opet mi je to malo čudno

Profil Pošalji e-mail  
PostPostano: 30.09.2009, 9:33 
Site Admin

meni bi bilo čudno da otkrijemo da na Europi (Saturnov mjesec) ima života :)
to bi bilo zakon!

EDIT:

evo da dodam - našao sam na BlackVault.com NASA-ine dokumente o stvorenjima na Europi :D
Paranormal and Government Conspiracy research center

ROD - još jedno stvorenje koje je tako brzo da ga golim okom i ne možeš skužiti. svi zapisi roda su video zapisi.

Slika Roda:
slika

Video - Roswell Rods:

Zadnja izmjena: bluegene; 01.10.2009, 7:24; ukupno mijenjano 4 put/a.
Reason: update with new info

Profil Pošalji e-mail  
PostPostano: 02.10.2009, 6:51 

pa ok..bilo bi to čudno.....ali meni osobno bi bilo ludo da se dogodi ko u seriji Stvorenje.....zamisli da više mi nismo glavi na planeti.....

Profil Pošalji e-mail  
PostPostano: 02.10.2009, 6:02 
Site Admin

htio sam reći da me više ništa ne može iznenaditi.

oko nas ima toliko toga što još nismo otkrili. kao što kažeš, možda nam se upravo događa nešto kao u seriji Stvorenje... bizzare...

Profil Pošalji e-mail  
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Možeš započinjati nove teme.
Možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
© Forum xObelisk.net